Jaké použít bylinky na hore?ku?
21. kvÄ›ten 2014 Roman Beneš komentáře (0) 656 objevnĂ˝ch slovHore?ka neboli zvýšená teplota je jevem, který doprovází spoustu onemocn?ní. Jde p?itom o obrannou reakci organismu, který se tak brání proti infekci. Na snížení vysoké hore?ky se dají použít krom? lék? také bylinky, z nichž lze p?ipravit ?aje.
Hore?ka neboli zvýšená teplota je jevem, který doprovází spoustu onemocn?ní. Jde p?itom o obrannou reakci organismu, který se tak brání proti infekci. Na snížení vysoké hore?ky se dají použít krom? lék? také bylinky, z nichž lze p?ipravit ?aje.
Pro? snižovat hore?ku?
Zvýšenou teplotu t?lo reaguje na onemocn?ní a infekci. Snaží se tím zrychlit látkovou p?em?nu a tím zaktivovat obranné mechanismy organismu.
V p?ípad?, že máte vysokou teplotu, není dobré ji za každou cenu snažit se srazit ji do normálních hodnot, pouze ji snižujte. A to zejména ve chvíli, kdy již dosahuje opravdu vysokých hodnot.
Normální t?lesná teplota je kolem 37 stup?? Celsia. V p?ípad?, že se na teplom?ru objeví hodnota nad 38 stup?? Celsia, pak již hovo?íme o hore?ce. V p?ípad? teplot nad 40 stup?? jde již o pom?rn? závažný stav, stejn? jako když hore?ka nepomíjí déle jak dva až t?i dny.
Ú?inné bylinky
?erný bez
Mezi velmi ú?inné bylinky pat?í bez ?erný. A to zejména díky tomu, že obsahuje velké množství vitamín?, zejména C, A a B. Tato bylinka p?ispívá k intenzivn?jšímu pocení, díky n?muž se organismus zbavuje škodlivých látek.
P?i p?íprav? ?aje z bezu použijte jeho kv?ty. ?aj p?ipravíte tak, že kv?ty nejprve usušíte. K p?íprav? jednoho šálku použijte asi dv? lži?ky sušených kv?t?. Ty zalijte zhruba ?tvrt litrem horké vody a nechte 10 – 15 minut vylouhovat.
?aj z bezu nepijte moc ?asto. M?že totiž mít projímavé ú?inky.
Slune?nice
Na snížení hore?ky ú?inkuje také slune?nice. Ta krom? toho p?ispívá také ke zlepšení trávení, snížení potivosti a stimuluje správnou funkci jater.
Pro p?ípravu ?aje se používají rovn?ž sušené kv?ty. Ty je nejlepší nadrtit na jemný prášek. Zhruba p?l lži?ky prášku pak nasypte do mírn? vroucí vody a va?te po dobu asi 5 minut.
Lípa srd?itá
Kv?ty lípy srd?ité se používají p?i nachlazeních a hore?ce, a to ve form? nálevu i jako kloktadlo.
P?íprava ?aje z lípy probíhá stejným zp?sobem jako v p?ípad? bezu ?erného.
Medu?ka
Medu?ka je bylinkou, která se dá použít p?i mnoha onemocn?ních. Krom? hore?ky to mohou být nap?íklad trávicí potíže, menstrua?ní bolesti, revma a žalude?ní potíže.
Klasický recept na nálev ud?láte tak, že použijete asi jednu lžíci vršk? medu?ky s jejich kv?ty. Ty zalijte asi 1.5 sklenicí horké vody a nechcete pova?it po dobu cca 3 minut. Poté odvar nechte ješt? zhruba 10 minut vylouhovat. Nálev pak používejte dvakrát denn?, vždy tak p?l sklenice.
Další bylinky na hore?ku
Krom? výše uvedených na snížení hore?ky p?sobí pozitivn? také tužebník, vrbová k?ra, pupeny topolu ?i plody maliny. Všechny bylinky mají jedno spole?né – p?ispívají k celkovému zlepšení stavu organismu, který se díky tomu lépe a rychleji vyrovnává s infekcemi.

Autor: Roman Beneš
Autor se v?nuje redaktorské ?innosti a psaní ?lánk?. Pravideln? p?ipívá na weby, které se v?nují tématice bydlení a financí. Profil zde: Google+
HodnocenĂ
1.5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x
Přidat komentář
Pro pĹ™idánĂ komentáře se musĂte pĹ™ihlásit.
Komentáře
Na tento pĹ™ĂspÄ›vek zatĂm nikdo nereagoval! BuÄŹte prvnĂ!