Jak lé?í hlíva úst?i?ná? Na posílení imunity i b?žné nemoci
14. ÄŤervenec 2015 Roman Beneš komentáře (0) 562 objevnĂ˝ch slovK lé?b? r?zných mén? závažných onemocn?ní i jako preventivní dopln?k stravy b?žn? slouží celá ?ada rostlin. Jednou ze stále oblíben?jších je hlíva úst?i?ná.
K lé?b? r?zných mén? závažných onemocn?ní i jako preventivní dopln?k stravy b?žn? slouží celá ?ada rostlin. Jednou ze stále oblíben?jších je hlíva úst?i?ná.
Co je hlíva úst?i?ná?
Hlívu úst?i?nou zná každá z vás jako houbu, která vyr?stá na kmenech strom?, p?edevším t?ch listnatých. Dnes už se ale b?žn? p?stuje i um?le v domácích podmínkách a také pr?myslov?, nebo? jsou již dob?e známé její pozitivní ú?inky na lidský organismus.
Jedná se o d?evokaznou houbu s typickým klobou?kem ve tvaru bochí?ku. Klobou?ky rostou na houb? trsovit?.
Pro? využívat hlívu úst?i?nou?
Hlíva obsahuje mnoho významných látek. P?edevším se jedná o glukany, dále pak bílkoviny, mastné kyseliny, vitamíny B, C a K, draslík, železo a fosfor. Všechny tyto látky jsou pro lidský organismus nezbytné.
Ú?inky hlívy
Hlíva úst?i?ná, respektive látky v ní obsažené, p?sobí preventivn? proti rakovin?, infarktu, mozkové p?íhod? i dalším onemocn?ním.
P?sobí podp?rn? p?i t?chto nemocech:
- Astma
- Oslabená imunita
- Nemoci dýchacích cest
- Vysoká hladina cholesterolu
- Nemoci tepen
- Vysoká hladina cukru v krvi
Je samoz?ejm? nutné si uv?domit, že její užívání je pouze podp?rné, samo o sob? nem?že vylé?it žádnou chorobu, obzvlášt? ty závažn?jší. Nikdy proto p?i p?íznacích výše uvedených nemocí nezapome?te navštívit léka?e.
Jak využít hlívu úst?i?nou v praxi?
Hlíva úst?i?ná se užívá v syrovém i sušeném stavu. V p?ípad?, že máte ?erstvou houbu, m?žete ji využít k p?íprav? polévek, omá?ek ?i jako zajímavou p?ílohu. Použijte její klobou?ky. Výborné jsou z nich i houbové ?ízky.
Ve chvíli, kdy nemáte ?erstvé houby, m?žete si koupit drcenou sušenou hlívu v obchodech. Ta se dá rovn?ž využít do polévek a omá?ek. Navíc se z ní dá ud?lat i ?aj. Na jeho p?ípravu použijte asi 5 gram? drcené hlívy, kterou zalijte horkou vodou a nechte chvilku vylouhovat.
Výtažky z hlívy úst?i?né lze najít i v mnoha moderních p?ípravcích a dopl?cích stravy. Sta?í se v obchod? podívat na obal na jejich složení.
Autor: Roman Beneš
Autor se v?nuje redaktorské ?innosti a psaní ?lánk?. Pravideln? p?ipívá na weby, které se v?nují tématice bydlení a financí. Profil zde: Google+
HodnocenĂ
3 hvězdiček / Hodnoceno: 2x
Přidat komentář
Pro pĹ™idánĂ komentáře se musĂte pĹ™ihlásit.
Komentáře
Na tento pĹ™ĂspÄ›vek zatĂm nikdo nereagoval! BuÄŹte prvnĂ!