Jak ud?lat sirup ze zázvoru a k?enu: Na co pomáhá?
20. Ăşnor 2016 Roman Beneš komentáře (0) 664 objevnĂ˝ch slovV rámci zdravotního životního stylu se dá do jídelní?ku za?adit také sirup ze zázvoru a k?enu. Zejména ženy jej ocení, p?i pravidelné konzumaci totiž m?že výrazn? p?isp?t ke snížení p?ítomnosti tuk? v t?le.
V rámci zdravotního životního stylu se dá do jídelní?ku za?adit také sirup ze zázvoru a k?enu. Zejména ženy jej ocení, p?i pravidelné konzumaci totiž m?že výrazn? p?isp?t ke snížení p?ítomnosti tuk? v t?le.
- Pro? konzumovat sirup ze zázvoru a k?enu
- Postup p?ípravy sirupu
- Co je pot?eba
- Jak dlouho potrvá p?íprava
- Jaké budou náklady
Pro? konzumovat sirup ze zázvoru a k?enu?
Hlavní d?vod už jsem nastínil. Zázvor v kombinaci s k?enem a dalšími surovinami funguje jako prost?edek ke zrychlení metabolismu ?lov?ka. Rychlejší metabolismus pak znamená, že t?lo lépe spaluje tuky, které se díky tomu neukládají v organismu, zárove? dochází ke spalování již p?ítomného tuku.
Nemyslete si ale, že zhubnete pouhou konzumací tohoto sirupu, nejde o zázra?ný „lék“. K tomu, aby docházelo ke spalování nadbyte?ných tuk?, je zapot?ebí se hýbat. Proto do svého denního režimu za?a?te cvi?ení. Sirup pak doporu?uji použít vždy krátce p?ed cvi?ením.
Postup p?ípravy sirupu
Ze zázvoru odkrojte p?ibližn? 2 cm a rozmixujte je v mixéru spole?n? s asi 120g k?enu.
Poté do již rozmixované hladké sm?si p?idejte š?ávu ze 4 st?edn? velkých citron?, dále po 3 lžících medu a sko?ice. Vše op?t d?kladn? promíchejte tak, aby sm?s m?la hutnou konzistenci. V p?ípad?, že je p?íliš ?ídká, sta?í p?idat ješt? trochu medu.
Vytvo?ený sirup nezkonzumujete celý hned, vysta?í vám na n?kolik týdn?. Denn? totiž sta?í jen jedna lži?ka, a to krátce p?ed tím, než se pustíte do cvi?ení, p?ípadn? hned po ránu po probuzení, aby se metabolismus ?ádn? nastartoval. Pokud je o dobu, po kterou je vhodné sirup používat, m?l by se po jedné, maximáln? 2 lži?kách denn? konzumovat cca 3 týdny. Po stejnou dobu jej pak z jídelní?ku vy?a?te.
Sirup skladujte ideáln? ve sklen?né nádob?, na suchém a chladném míst?.
Co je pot?eba
- 2cm zázvoru
- 120g k?enu
- 4 citrony
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce sko?ice
- Skleni?ka
- Mixér
Jak dlouho potrvá p?íprava?
P?íprava zázvorového sirupu s k?enem je velmi jednoduchá, zabere vám 5 – 10 minut ?asu.
Jaké budou náklady?
V obchodech se dnes dá zázvorový sirup s citronem koupit již hotový, jedna lahvi?ka vás ale vyjde maximáln? na polovinu, spíše mnohem mén?.
V domácích podmínkách vás p?íprava stejného množství bude stát zlomek této ceny. 1 kus ?erstvého zázvoru koupíte p?ibližn? za 50 K?, vysta?í p?itom na p?ípravu n?kolika sirup? dle výše uvedeného receptu. 120 gram? k?enu vyjde v p?epo?tu asi na 8 - 9 K? ( 1kg 70 K?). Zbylé položky jsou ?ádov? v jednotkách korun.

Autor: Roman Beneš
Autor se v?nuje redaktorské ?innosti a psaní ?lánk?. Pravideln? p?ipívá na weby, které se v?nují tématice bydlení a financí. Profil zde: Google+
HodnocenĂ
2.33 hvězdiček / Hodnoceno: 3x
Přidat komentář
Pro pĹ™idánĂ komentáře se musĂte pĹ™ihlásit.
Komentáře
Na tento pĹ™ĂspÄ›vek zatĂm nikdo nereagoval! BuÄŹte prvnĂ!